Ken je het Mandela-effect? Dat is een toestand waarin een groep mensen het verleden anders beleeft dan het gros van het collectief. Zo werd in 2009 ontdekt dat een grote groep mensen geloofde dat Nelson Mandela in de jaren 80 was overleden (terwijl hij in ‘onze’ werkelijkheid in 2013 is overleden).
Dat verschil in beleving is te verklaren als je o.a. in deze vijf dingen gelooft:
- Er is alleen maar nu, ook al ervaren we een constructie van tijd en ruimte van dingen die elkaar lijken op te volgen.
- Alles is hier en nu tegelijk en alles is verbonden, zonder afgescheidenheid.
- Als je het heden verandert, verander je je ‘verleden’.
- We leven in een multiversum van parallelle realiteiten.
- Ons bewustzijn neemt toe zodat we meer informatie van verschillende realiteiten en dimensies kunnen waarnemen.
Een voorbeeld: als je nu de trauma’s uit je jeugd volledig heelt dan houden de trauma’s in het verleden ineens op te bestaan. Je hebt die realiteit immers getransformeerd en overstegen. En als je een tweelingzus hebt die precies hetzelfde heeft meegemaakt en nog getraumatiseerd is, beleef je beiden een heel ander perspectief op eenzelfde soort verleden. Zo kun je dus verschillende realiteiten naast elkaar hebben. En hoe je dingen nu ervaart is afhankelijk van je frequentie: hoe en waarop tune je in. Op pijn, of op liefde bijvoorbeeld.
Ik snap dat dit heel erg theoretisch kan overkomen, maar ik kan dat wat ik schrijf in mezelf voelen. In 2020 voelde ik voor het eerst dat het me zou helpen om meer te herinneren over dimensies, universele wetten en het multiversum. En ben ik dat gaan doen.
Mijn eigen ‘regel’ is dat ik pas iets heb geleerd als ik het in mezelf kan voelen als waarheid. Dan pas heb ik het me eigen gemaakt.
Als je gelooft dat je eigen leven creëert dan is bovenstaande misschien een fijne aanmoediging om zo veel mogelijk bij jezelf te blijven, en te kiezen voor liefde, ook al ervaren anderen om jou heen een andere realiteit.
Om zo wel in die wereld vol liefde te blijven geloven.
Met steeds meer en meer overtuiging,
want wat je ziet is wat je krijgt..