manifesteren

Manifesteren als methode om je droomleven te creëren

De wet van de aantrekkingskracht is een veelbesproken onderwerp. Vooral “manifesteren”, als methode om je droomleven te creëren,is heel hip. Door je doelen uit te denken bereik je ze ook sneller, is de gedachte hierachter. En dat klopt ook, want wij mensen leven het leven dat we bedenken. Dat is een universele wet. En de allereerste ook nog, want het universum is geschapen door de geest en de wil (de mind) van wat we God noemen. Maar voor mensen die hun droomleven willen manifesteren door dit te bedenken zitten er wel een paar energetische addertjes onder het gras.

Nr.1 is dat wij constant creëren. Niet alleen door wat we bedenken maar ook door hoe we ons voelen. Want om een tweede universele wet te simplificeren: “Zo binnen, zo buiten”. Wat betekent dat onze buitenwereld een reflectie is van onze binnenwereld. Dus (on) rust van binnen zorgt ervoor dat je dit in je dagelijkse leven tegenkomt. En dus is, per definitie, je huidige realiteit een weerspiegeling van hoe je je in het verleden voelde… Waarmee we bij addertje nr. 2 uitkomen. Er is alleen maar NU in ons universum, en wij mensen leven meestal in de toekomst. Als je constant bezig bent met wat je in de toekomst wilt dan zal zich dat niet gemakkelijk in het nu manifesteren. Daarom kan je beter met intenties werken dan met doelen. Een doel beschrijft namelijk wat je in de toekomst wilt doen en een intentie beschrijft idealiter je gevoel in het nu. Bijvoorbeeld: “Ik wil 5 kilo afvallen” (doel) of:  “Ik ben blij met mijn lichaam zoals het is” (intentie).

Weet je wie ons meestal vertellen dat ze alles gemanifesteerd hebben wat ze wilden? En dat iedereen dat kan? Dat zijn vooral heel goede ondernemers die na jaren keihard werken successen hebben behaald. Die behept zijn met talenten en kwaliteiten die ze onderweg hebben doorontwikkeld. Die meerdere keren op hun bek zijn gegaan, en weer opgestaan. Toch is, hoe belangrijk ook, DOEN niet het grootste geheim van je droomleven manifesteren, dat is namelijk ZIJN.

En om het oneindige eenvoudiger te maken, dat is vooral DANKBAAR ZIJN. Niet als doel maar als gevoel. Want om een derde universele wet aan te halen, die waar de wet van aantrekking op gebaseerd is: “Alles is vibratie”. Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Dit betekent dat wat je in het universum uitzendt via gedachten, samen met dat wat je doet, precies datgene is wat bij je terugkomt.

En dat kan je dan maar beter op waarde schatten!

PS: Pas geleden hebben trainer/coach Iris Bloemen en ik een heel leuk videogesprek gehad, o.a. over mijn eigen spiritueel ontwaken, maar ook in het algemeen. We hebben het verder o.a. ook over van je hoofd naar je hart gaan, een muur om je hart zetten, en mannelijke en vrouwelijke energie. Je vindt het hier: https://bit.ly/3z3RQOl en het staat nog maximaal een week online voor je .Veel plezier alvast!

Meer artikelen

Everything must change

“Everything must change”

“Everything must change” is niet alleen een veelvuldig gecoverd liedje van Randy Crawford, het is ook een universeel gegeven. In onze 3e dimensie verandert alles constant

Lees meer >