Het is alweer 2024! Ben je 2023 al aan het loslaten? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik eind december, begin januari energetisch gezien helemaal niet makkelijk vond omdat ik op een oud thema in mezelf gewezen werd waar ik al een tijd niet meer naar had gekeken.

Ik ben een beetje een einzelgänger, omdat ik in mijn jeugd heb geleerd om mensen niet snel dichtbij te laten. Als ik niet oplet, verbind ik me weleens te weinig met anderen en laat ze niet genoeg toe. Niet dat ik het inmiddels niet goed kan, maar oude gewoontes kunnen soms weer de kop opsteken als je je les nog niet helemaal hebt geleerd. En nu gaat bij mij over op een dieper niveau liefde toelaten in mijn leven. En dus, in de basis, over (liefde en verbinding) durven voelen.

Mijn intuïtie heeft me ooit iets verteld over voelen wat ik nooit meer ben vergeten. Het is misschien wel het vonkje dat terloops mijn levensvuur aanstak. Namelijk dat alles er al is.

Toen ik, die ooit 24/7 nadacht, voor het eerst begon te ervaren wat voelen nou precies inhield, realiseerde ik me dat het niet zo was dat ik geen dingen voelde, maar dat het vooral ging over waar ik met mijn aandacht was. Bij mijn hoofd zoals ik gewend was, of bij mijn lijf. Ik wist intuïtief dat er niks ‘mis was’ en niks miste. Dat ‘voelen’ ging over aandacht en toelaten. Voelen vroeg dus in eerste instantie vooral een andere manier van denken.

Zo is het ook met verbinding. Als je deze te weinig ervaart, of niet genoeg toelaat in je leven dan moet je je denken veranderen. Want er is letterlijk niks anders dan verbinding in ons universum. Tijd dus om oude ideeën los te laten en meer liefde toe te laten.

Het loslaten waar jij en ik nu de kans toe krijgen, dient natuurlijk maar één doel: zodat je meer licht kan vasthouden en aarden. En laat dat nou de rol zijn die oude zielen op zich hebben genomen: om een lichtdrager en menselijke transformator van oude paradigma’s te zijn. Samen op weg naar duizend jaar vrede.

Er is niks wat me meer vreugde schenkt.

Ik wens jou en je geliefden een heel gelukkig nieuw jaar toe!

Warme groet,

Gordon

PS: volg me hier op Instagram:@gordonvolckmer

Meer artikelen

Everything Everywhere All at Once

Hugh Everett, een Amerikaans natuurkundige, formuleerde in 1957 een theorie over het bestaan van ontelbare parallelle universums. In de afgelopen jaren is dit ‘multiversum’ het

Lees meer >