Je hart verkennen kan alleen door te onthaasten

Je hart verkennen kan alleen door te onthaasten

Wat zijn internetzoekmachines handig als je iets wilt weten over spiritualiteit, toch? Je typt je vraag in en voilà, daar staan vrijwel direct verschillende antwoorden voor je klaar. Wil je weten wat een tweelingvlam is? Daar heb je zo 1111 zoekresultaten over gevonden. Maar dat ogenschijnlijke gemak heeft een schaduwkant. Want wat doet dit voor je vermogen om waarheid niet buiten je, maar in jezelf te zoeken? Niet bijster veel goeds, zo geloof ik persoonlijk.

Onze huidige maatschappij is namelijk vooral op haast ingericht. Haast zorgt ervoor dat je niet verbonden bent met jezelf, en daarmee ook niet met anderen. Het zorgt voor overleven in plaats van leven. Voor denken in plaats van voelen. Dat je vergeet om in het moment te zijn en om daarin verbonden te zijn met dat wat is en dat wat waarachtig is. Haast houdt je gevangen in afgezonderde, liefdeloze oude mannelijke systeemenergie en snijdt je af van het goddelijke vrouwelijke in jezelf dat gericht is op eenheid. Veelomvattend is in plaats van uitsluitend. Haast lijkt dan ook heel erg veel op haat. Er is geen liefde voor het nu.

Google, maar ook YouTube en andere social media bedrijven, zijn gevangenisbewakers van het dominante mannelijke systeem dat gebaat is bij haast en rechtlijnige oude waarheden die alle andere waarheden buitensluiten. Simpelweg omdat dit meer geld en controle oplevert. Je wordt daarmee actief afgeleid van dat wat in je binnenwereld op je wacht: de onstoffelijke dimensie van eenheid en onvoorwaardelijke liefde die je via je hart kan betreden. Dat wil zeggen: mits je begrijpt wat daarvoor nodig is.

Liefde via je hart verkennen kan namelijk alleen door te onthaasten. Door in het moment aanwezig te zijn en te voelen zonder oordeel. Het vraagt om het vrouwelijke naast het mannelijke. Om geduld en focus. En het vraagt om misschien wel een van de kostbaarste dingen die we kunnen creëren in ons drukke leven: het vraagt om stilte.

Zodat je je ziel kan voelen.

Je je eigen waarheid kan horen.

Je je eigen weg kan bewandelen.

En je eigen licht kan verspreiden.

Voor het hoogste goed van iedereen.

Meer artikelen

Everything Everywhere All at Once

Hugh Everett, een Amerikaans natuurkundige, formuleerde in 1957 een theorie over het bestaan van ontelbare parallelle universums. In de afgelopen jaren is dit ‘multiversum’ het

Lees meer >