Everything must change

“Everything must change” is niet alleen een veelvuldig gecoverd liedje van Randy Crawford, het is ook een universeel gegeven. In onze 3e dimensie verandert alles constant in een cyclus van wat wij leven noemen: geboorte, groei, voortplanting en dood.

Energetische verandering vindt niet zo zeer buiten jezelf plaats in een cyclus, maar in jou, los van de chronologische tijd. Jij bent behalve de schepper van je eigen leven ook het centrum van het universum. Eigenlijk is alles overal tegelijk. Dus jij bent overal tegelijk. Het is maar waar je bent met je aandacht en je bewustzijn, waar je voor kiest om te zijn.

Het universum is altijd in het nu, neutraal en zonder oordeel zodat jij er zelf betekenis aan kan geven. Wat jij leven noemt, is een zelfgecreëerde illusie. Een idee. Een perspectief. Zodat je je dat kan herinneren. Of ermee kan spelen en nieuwe perspectieven kan creëren. Het is maar waar je uit vrije wil voor kiest.

Zo kun je ook kiezen om te leren van dualiteit. De universele wet van polariteit stelt dat alles duaal is. Tweeledig. Twee polen heeft. Maar dat  het één niet beter is dan het ander. Dat ze gelijkwaardig zijn.

Positief (licht) en negatief (donker) zijn hetzelfde. Alles is liefde, zij het met een andere frequentie. Het begrijpen van dit paradoxale principe stelt je in staat elke polariteit te veranderen. En opnieuw, te kiezen.

Want wat gebeurt als je die twee polen in perfecte balans brengt in jezelf? Bewust en neutraal in je hart kunt voelen dat er volmaakte onvoorwaardelijke liefde schuilt in de ogenschijnlijke tegenstelling? Dan ontstaat uit het samenspel van positieve en negatieve krachten een geheel nieuwe verbinding. Een nieuw perspectief: de drie-eenheid of trialiteit. Waarin je spirit, ziel & lichaam verbindt. 

Zou je dan niet de hemel op aarde ervaren?

Dat lijkt me een levensgrote verandering van perspectief.

Meer artikelen

Everything Everywhere All at Once

Hugh Everett, een Amerikaans natuurkundige, formuleerde in 1957 een theorie over het bestaan van ontelbare parallelle universums. In de afgelopen jaren is dit ‘multiversum’ het

Lees meer >