Magie gaat niet over manipulatie maar over verbinding

Al heel mijn leven kijk ik graag films en series. Een fijne vlucht uit de realiteit. Maar vooral de laatste 5 jaar valt me op dat ze steeds meer en meer ingezet worden voor politieke doeleinden, waardoor de bezieling en de liefde verdwijnt en daarmee de  magie. Moet je eens raden waar de twee grootste, duurste series van het moment, “House of the Dragon” en “Lord of the Rings” over gaan. Over politiek, oorlog en conflicten. En in de nieuwste “Thor”-film worden probleemloos horden kinderen als kindsoldaten ingezet om oorlog te voeren. We worden geconditioneerd om geweld toe te juichen en zo de mens als agressief wezen te zien i.p.v. liefdevol. Verdeel en heers! Ook Wikipedia is een tool die voor politiek ingezet wordt. Vooral door onze definities van wat “waarheid” is te beinvloeden. Dit is overigens hun definitie van Magie: “Magie is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten”. Vermeend betekent dat het eigenlijk niet bestaat. Maar magie is, gelukkig maar, sowieso iets waar je niet teveel over moet nadenken. Je moet het voelen wil je het ervaren.

Ik liep in de zomer van 2015 eens met een vriendin van strand naar parkeerplaats toen ik een man zag tussen de duinen, met een grote glimlach op zijn vriendelijke gezicht en minstens 11 kraaien op hem en om hem heen, die hij van voer voorzag. Ze aten uit zijn handen. De man was overduidelijk wat we in onze huidige samenleving zwakbegaafd noemen in plaats van puur en zacht. En zowel de kraaien als hij hadden enorm veel plezier, dat was niet moeilijk om te zien en te horen. Dikke tranen van ontroering rolden ondertussen van mijn wangen af omdat ik zo geraakt werd door deze magische demonstratie van onschuld, onvoorwaardelijke liefde en eenheid…Verdriet ook omdat ik dit zo miste toen.

Magie gaat niet over manipulatie maar over verbinding. Verbinding met het goddelijke in en om ons heen, verbinding met onvoorwaardelijke liefde,  en verbinding met de eenheid van waaruit we komen om deze door ons hart naar buiten te laten stromen.

Kortom, als je meer magie wilt in je leven… dan hoef je alleen maar je voeten stevig op de aarde te zetten, je hart open te doen en je te verbinden met dat wat er om je heen is in de liefdevolle wetenschap dat alles één is.

En daar moet je dan vooral niet te veel over nadenken.

Meer artikelen

Everything Everywhere All at Once

Hugh Everett, een Amerikaans natuurkundige, formuleerde in 1957 een theorie over het bestaan van ontelbare parallelle universums. In de afgelopen jaren is dit ‘multiversum’ het

Lees meer >